Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Štika se sýrovou omáčkou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor

Potřebujeme:

  • porce masa ze štiky
  • hladkou mouku
  • citron
  • máslo
  • sůl

Na omáčku:

  • asi čtyři polévkové lžíce hladké mouky
  • máslo
  • jednu cibuli
  • trochu sladké smetany
  • 100 g nastrouhaného sýra eidam
  • pepř
  • sůl
  • muškátový oříšek

Příprava:

Podkovy ze štiky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme je aspoň hodinu odležet. Pak je obalíme v hladké mouce, opečeme z obou stran na másle a odložíme do mírně předehřáté trouby.

Omáčku připravíme tak, že z másla, jemně nakrájené cibule a hladké mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou a pak směs za stálého míchání vaříme do doby, než zhoustne.

Pak do ní vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme ji a dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Porce štiky vyndáme z trouby, dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a máme hotovo. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled