Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 16 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 17 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Štika po orientálsku

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Jonáš Wells, foto: autor

Potřebujeme:

  • Jednu menší naporcovanou štiku
  • Sůl
  • Pepř
  • 50 g kvalitního oleje
  • 40 g hladké mouky
  • Dvě cibule
  • Dvě lžíce posekané petrželky
  • 0,5 l vývaru (rybího, nebo hovězího)

Příprava:

Jemně nasekanou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme petrželku, vše lehce zaprášíme hladkou moukou a osmahneme.

Růžovou jíšku zředíme vývarem. Dobře ji rozšleháme a provaříme. Porce štiky osolíme, opepříme, vložíme do této omáčky, zakryjeme a vaříme asi 25 minut.

Občas nádobou potřeseme, aby se ryba nepřichytila. Když pokrm prochladne, složíme rybu na mísu (nejlepší je, sestavíme-li porce opět ve tvaru ryby) a přelijeme je omáčkou, která zrosolovatěla.

Takto připravenou štiku podáváme za tepla, ale i za studena.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Krása

    Krásně to vypadá

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled