Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Štika po orientálsku

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Jonáš Wells, foto: autor

Potřebujeme:

  • Jednu menší naporcovanou štiku
  • Sůl
  • Pepř
  • 50 g kvalitního oleje
  • 40 g hladké mouky
  • Dvě cibule
  • Dvě lžíce posekané petrželky
  • 0,5 l vývaru (rybího, nebo hovězího)

Příprava:

Jemně nasekanou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme petrželku, vše lehce zaprášíme hladkou moukou a osmahneme.

Růžovou jíšku zředíme vývarem. Dobře ji rozšleháme a provaříme. Porce štiky osolíme, opepříme, vložíme do této omáčky, zakryjeme a vaříme asi 25 minut.

Občas nádobou potřeseme, aby se ryba nepřichytila. Když pokrm prochladne, složíme rybu na mísu (nejlepší je, sestavíme-li porce opět ve tvaru ryby) a přelijeme je omáčkou, která zrosolovatěla.

Takto připravenou štiku podáváme za tepla, ale i za studena.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Krása

    Krásně to vypadá

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled