Velice chutný a přitom jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 750 až 1000 g štiky
- 3 stroužky česneku
- lžičku mletého zázvoru
- půl lžičky sladké červené papriky
- lžičku worcesteru
- plátky citronu
- sůl
- máslo
Příprava:
Štiku nakrájíme na podkovy, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Z rozetřeného česneku, zázvoru, mleté papriky a worcesteru uděláme kašičku. Tou porce štiky potřeme a necháme alespoň 12 hodin rozležet v lednici.
Porce štiky potom narovnáme do zapékací misky, poklademe kousky másla a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut při 180 °C. Během pečení občas přelijeme šťávou. Upečenou štiku ozdobíme kousky citronu a podáváme s vařenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen