Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Štika na srbský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
štika Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce štiky po 150 g
  • 2 žloutky
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • špetka kypřícího prášku do pečiva
  • červená paprika
  • zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 150 g naložených hub
  • lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř
  • worcester
  • olej
4
45 minut

Postup

1

Rybu osolíme a necháme chvíli odpočinout.

2

Žloutky rozšleháme s bílým vínem a moukou a přidáme špetku kypřícího prášku – těstíčko musí být vláčné.

3

Necháme ho 10 minut odležet.

4

Porce ryby osušíme, namočíme do těstíčka a postup dvakrát zopakujeme.

5

Obalenou rybu ve vinném těstíčku opečeme do zlatova a odložíme stranou na teplé místo.

6

Na oleji podusíme oloupaná rajčata, papriky a přidáme propláchnuté naložené hříbky.

7

Necháme vydusit část vody, přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme a můžeme dochutit pár kapkami worcesteru.

8

Porce ryby na talíři přelijeme směsí.

9

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled