Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 2 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 2 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 2 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
předevčírem

Štika na srbský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
štika Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce štiky po 150 g
  • 2 žloutky
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • špetka kypřícího prášku do pečiva
  • červená paprika
  • zelená paprika
  • 2 rajčata
  • 150 g naložených hub
  • lžíce rajského protlaku
  • sůl
  • pepř
  • worcester
  • olej
4
45 minut

Postup

1

Rybu osolíme a necháme chvíli odpočinout.

2

Žloutky rozšleháme s bílým vínem a moukou a přidáme špetku kypřícího prášku – těstíčko musí být vláčné.

3

Necháme ho 10 minut odležet.

4

Porce ryby osušíme, namočíme do těstíčka a postup dvakrát zopakujeme.

5

Obalenou rybu ve vinném těstíčku opečeme do zlatova a odložíme stranou na teplé místo.

6

Na oleji podusíme oloupaná rajčata, papriky a přidáme propláchnuté naložené hříbky.

7

Necháme vydusit část vody, přidáme rajský protlak, osolíme, opepříme a můžeme dochutit pár kapkami worcesteru.

8

Porce ryby na talíři přelijeme směsí.

9

Podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled