Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 16 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Štika (candát) se smetanovou omáčkou

Vojtech Kozlik 3 hodnocení
Recepty

Náš nejoblíbenější recept na štiku nebo candáta. Jednoduchá příprava.

Suroviny

filet štiky, případně candáta – cca 600 g
200 ml smetany
česnek
bylinky (tymián, pažitka apod.)
sůl
olej
máslo

4
40 minut

Postup

1

Začneme omáčkou. Do menšího rendlíku dáme 200 – 250 ml smetany. Pozvolna přivedeme k varu. Na začátku přidáme utřený česnek ze dvou stroužků, osolíme, přidáme tymián, pažitku, případně bylinky dle chuti.
Za mírného varu opatrně redukujeme do správné konzistence omáčky. Doba dle druhu smetany kolem 15 minut.

2

Jako příloha jsou nejlepší pečené brambory na plátky, mohou se podávat i brambory vařené.

3

Porce ryby důkladně osušíme, osolíme. Kůži je dobré naříznout, aby se porce nekroutily.
Na rozehřátou pánev dáme olej, trochu másla a porce ryby opečeme.

5

Hodnocení receptu (3)

  1. Dokonalé

    +++++

  2. Mnam

    Tak to vypadá moc dobře taky vyskousim.

  3. Super

    Candát je nejlepší ryba v kuchyni

    1. Candát

      Vypadá to výborné doma udělaná ryba je super že

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled