K přípravě steaku je nejlepší maso za hlavou sumce, kde nejsou žádné kosti a maso není tak tučné.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- zhruba 1000 g masa ze sumce
- citronovou šťávu
- asi 4 stroužky česneku
- červenou sladkou papriku
- čtyřbarevný, čerstvě umletý pepř
- sůl
- olej na smažení
- petrželka na ozdobu
Příprava:
Maso naporcujeme, steaky pokapeme citronovou šťávou a vetřeme do nich utřený česnek. Poté maso osolíme, posypeme červenou paprikou a necháme hodinu odležet. Na rozpáleném oleji pak steaky smažíme dozlatova z obou stran a když jsou hotové, opepříme je a ozdobíme nasekanou petrželkou. Dobrotu podáváme s vařenými brambory omaštěnými máslem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen