Maso tuňáka je krásně červené, připomínající hovězí maso. Lze z něho připravit steak – uvnitř musí zůstat maso červené či růžové. Na grilu nebo pánvi vyžaduje krátkou tepelnou úpravu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dva filety z tuňáka 150-200 g
  • mořskou sůl
  • drcený barevný pepř
  • citronovou šťávu
  • chilli vlákna
  • olivový olej

Příprava:

Filety posypeme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odpočinout. Filety osušíme a vložíme na roztopený gril, kde je z každé strany grilujeme 2 minuty.

tuňák
foto: Dalibor Marounek

Pokud je upravujeme na pánvi, vložíme filety na rozpálený olej, přitiskneme vidličkou a minutu opékáme z každé strany. Steaky na talíři posypeme drceným barevným pepřem a ozdobíme chilli vlákny. Podáváme třeba s pečenými brambory a grilovaným chřestem.