Recept ze španělské kuchyně na výtečnou rybí polévku, do níž můžeme použít maso ze sladkovodních i mořských ryb.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 1,5 l vody
- 500 g rybího masa
- dvě rajčata
- jednu zelenou papriku
- cibuli
- dva až tři stroužky česneku
- 50 g černých oliv
- 50 g žampionů
- 1 dl bílého vína
- čtyři lžíce rajčatového protlaku
- citronovou šťávu
- pepř
- sůl
- olivový olej
Příprava:
V hrnci na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku a drcený česnek. Vše zalijeme 1 l vody, přidáme nakrájené olivy, žampiony, rajský protlak, přilijeme víno, osolíme, opepříme a vaříme zvolna 30 minut. Po půl hodině do polévky vložíme kousky rybího masa a vaříme zvolna asi 10 minut. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ji ještě přisolíme a máme hotovo.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen