Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Smažený kapr na ruský způsob

strunc 0 hodnocení
Recepty

Kapr je u nás nejrozšířenější a nejkonzumovanější rybou. Je to ryba se znamenitým masem, ať pochází z rybníka, řeky nebo ÚN. Nedoporučuji ho jíst v květnu a červnu, protože je ve tření a maso v tu dobu za moc nestojí. Zkuste si kapra usmažit na ruský způsob. Je skoro totožný s přípravou českého vánočního kapra, jenom potřebujeme sardelovou pastu.

Text: Jiří Mika, foto: autor

Potřebujeme:

  • očištěného kapra
  • sůl
  • citron
  • vajíčka
  • sardelovou pastu
  • hladkou mouku
  • strouhanku
  • olej nebo sádlo

Příprava:

Očištěného a vykuchaného kapra naporcujeme třeba na podkovy, osobně ale porcuji rybu na plátky bez páteře, kterou pak používám při přípravě rybí polévky. Jednotlivé díly lehce posolíme a pokapeme citronem, přikryjeme je utěrkou a v chladu necháme 30 minut odležet.

Pak je otřeme a potřeme sardelovou pastou. Těsně před smažením porce obalíme v hladké mouce a v rozšlehaných vajíčkách, které jsme lehce osolili, a nakonec ve strouhance. Prostě klasika. Kapra smažíme v pánvi s dostatečným množstvím tuku, osobně preferuji sádlo.

Ve větším kastrolu necháme rozpálit kousek másla a do něho vložíme osmaženého kapra, kastrol přikryjeme pokličkou a v troubě ho při mírné teplotě necháme 10 až 15 minut dojít. Přílohu si zvolte podle chuti, ale bramborový salát je podle mě nejlepší

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled