Text: Milan Beránek
Na jednu poctivou porci potřebujeme:
- 150-200 g ryby (můžeme použít téměř jakoukoliv – kapra, štiku, candáta, okouna, plotici – i kombinaci masa; my jsme měli candáta)
- vejce
- strouhanku
- hladkou mouku
- sůl
- rybí koření
- pepř
- zeleninu
- bylinky podle chuti
Příprava:
Recept je velice jednoduchý a rychlý. Prostě žádná věda. Vykostěné maso buď rozemeleme, nebo rozmačkáme. Pak do něj rozklepneme vajíčko, okořeníme ho a směs důkladně rozmícháme.
Přidáme nasekanou bylinku, my použili rukolu. Směs necháme asi půl hodiny odležet a pak do ní ještě přisypeme trošičku hladké mouky – maso bude lépe držet. Směs vytvarujeme do šišek (fantazii se ale meze nekladou) a obalíme ji ve strouhance.
Pak maso smažíme. Osmažíme i zvolenou zeleninu (mrkev, okurka, cuketa, celer apod.), jako druhou část přílohy můžeme zvolit cokoliv – třeba brambory, bramborovou kaši, chléb. My si vybrali staročeskou lepenici, což je kysané zelí smíchané s rozšťouchanými vařenými bramborami.
Zvolit můžete i nastavovanou kaši, což jsou vařené a rozšťouchané brambory s vařenými krupkami, omaštěné sádlem. Na dochucení jídla můžete použít hořčici, kečup, tatarskou omáčku, ale i nejrůznější grilovací směsi.
Rybí šišky rozhodně zapíjejte chlazeným pivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen