Recept ze švédské kuchyně, kde jsou sledi velmi oblíbeni.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 4 sledě
- cibuli
- 4 rajčata
- 6 lžic rajského protlaku
- 2 lžíce octa
- lžička cukru
- pepř
- sůl
- olej
- petrželku
Příprava:
Sleďům odřízneme hlavy a ocasy, vyřízneme páteř a nakrájíme na dvou až třícentimetrové špalíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špalíčky narovnáme do pekáčku, posypeme nakrájenými rajčaty a proužky cibule. Protlak ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a nalijeme jej na ryby.
Pekáček vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen