Kopr je ve skandinávské kuchyni velmi oblíbený a často se přidává do salátů. Jednou z variant na chutný rybí salát z matjesů.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 200 g matjesů
- 400 g uvařených brambor
- dvě kyselé okurky
- dvě cibule
- dvě lžíce nasekaného kopru
- čtyři lžíce láku z okurek
- dvě lžíce oleje z matjesů
- sůl
- pepř
Příprava:
Do mísy nakrájíme brambory na kostičky, okurky na kolečka a matjesy a cibuli na proužky. Ochutíme lákem z okurek, olejem z matjesů, solí, pepřem, přidáme nasekaný kopr a vše promícháme. Salát necháme rozležet, vychladit v lednici a podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen