Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 5 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 12 dny

Siven na hroznovém víně

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Ivo Novák, foto: autor

Budeme potřebovat:

  • Siven
  • Citron
  • Sůl
  • Koření na ryby
  • Česnek
  • Sádlo
  • Hroznové víno
  • Brambory

Příprava:

Sivena podélně rozřízneme na dvě poloviny.  Maso pod studenou tekoucí vodou opláchneme a v míse s citronovou šťávou a vodou zbavíme kůži ochranné vrstvy slizu. Připravené půlky osolíme, posypeme kořenicí směsí na ryby a potřeme rozmačkaným česnekem. Kdo česnek nemá rád, může ho vynechat.

Rybu kořeníme ze všech stran. Půlky ryby pokrájíme na menší kousky. V pánvi rozpustíme poctivé domácí sádlo a do něj pustíme asi pětadvacet na půlky rozkrájených kostiček hroznového vína (klidně i mnohem víc) a částečně je osmažíme. Víno pustí sladkou šťávu a ta pak ochutí i maso, které posléze přidáme mezi pokrájené kuličky.

Příloha:

Když je ryba hotová, což je za chvilku, vyndáme ji na talíř a coby přílohu zvolíme brambory usmažené, vařené, popřípadě americké či hranolky. Prosmažené maso vložíme na talíř a do pánve k hroznovému vínu přidáme uvařené brambory ve slupce pokrájené na menší kousky a posypané kořením na americké brambory.

Poznatek:

Vepřové sádlo mnozí odsuzují, ale já vzpomínám na štiku, kterou dělával Jirka Hladík právě na sádle s cibulkou, houbami a bazalkou. Na její chuť se nedá zapomenout. Chtěl jsem si jí připomenout. Ryba na sádle má podle mě specifickou chuť.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled