Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Silný rybí vývar s knedlíčky

Marek iRybářství 1 hodnocení
rybí polévka Recepty

Připravit čirý rybí vývar chce trochu fortelu. Výhoda je, že můžeme použít všechny odřezky z ryb i vnitřnosti (játra zbavíme žluči a z hlav vyřízneme žábry, bývají na nich paraziti). Z uvařeného masa pak uděláme rybí knedlíčky.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750–1000 g rybích odřezků
  • 1,5 l vody
  • cibuli i se slupkou (udělá vývaru nahnědlou barvu)
  • mrkev
  • kousek celeru
  • bobkový list
  • 4 kuličky celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • lžíci citronové šťávy a sůl

Na knedlíčky:

  • 250 g rybího masa
  • Žloutek
  • stroužek česneku
  • lžičku másla
  • strouhanku na zahuštění
  • muškátový květ (špetka)
  • sůl
  • pepř

 

4
1 hodina

Postup

1

Rybí odřezky a vnitřnosti zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, celer a koření a osolíme.

2

Jakmile se vývar začne vařit, sbíráme naběračkou pěnu.

3

Následně oheň ztlumíme a vaříme na mírném plameni 30 minut.

4

Uvařený vývar slijeme přes cedník s jemnými oky, aby zachytil všechny kousky masa a koření.

5

Do vývaru nadrobno nakrájíme mrkev a celer a dochutíme pepřem a solí.

6

Ingredience na knedlíčky smícháme dohromady a vytvarujeme kuličky.

7

Ty následně vložíme do vývaru a vaříme, až knedlíčky vyplavou na hladinu.

8

Tip: Knedlíčky můžeme různě vylepšit – k základnímu receptu přidáme uvařený morek nebo vepřový mozeček, kostičky šunky či uvařené nasekané žloutky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Nikdy jsem ještě ryby polívku neměl a rád bych ji vyzkoušel

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled