Připravit čirý rybí vývar chce trochu fortelu. Výhoda je, že můžeme použít všechny odřezky z ryb i vnitřnosti (játra zbavíme žluči a z hlav vyřízneme žábry, bývají na nich paraziti). Z uvařeného masa pak uděláme rybí knedlíčky.
text: Dalibor Marounek
Suroviny
- 750–1000 g rybích odřezků
- 1,5 l vody
- cibuli i se slupkou (udělá vývaru nahnědlou barvu)
- mrkev
- kousek celeru
- bobkový list
- 4 kuličky celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- lžíci citronové šťávy a sůl
Na knedlíčky:
- 250 g rybího masa
- Žloutek
- stroužek česneku
- lžičku másla
- strouhanku na zahuštění
- muškátový květ (špetka)
- sůl
- pepř
Postup
Super
Nikdy jsem ještě ryby polívku neměl a rád bych ji vyzkoušel