Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 7 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Sicilská rybí polévka (Zuppa di pesce alla siciliana)

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Italská hustá rybí polévka, která spíše připomíná rybí guláš než polévku. Na Sicílii se peče v římském hliněném hrnci v troubě. Italové používají na polévku čerstvé ryby a mořské plody, které seženou na trhu, proto neexistuje jednotný recept.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 250 g tresky
  • 250 g chňapala
  • 250 g mořských plodů
  • 200 g oliv (černé a zelené)
  • 250 g oloupaných rajčat v konzervě
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 dl bílého vína
  • bobkový list
  • tabasco
  • sůl
  • 100 cl olivového oleje
  • pečící papír
6
50 minut

Postup

1

Větší hrnec vymažeme olivovým olejem, na dno poklademe kolečka cibule, přidáme kousky tresky, chňapala bez kůže, pokrájená rajčata i s nálevem, přepůlené olivy a celé mořské plody.

2

Přidáme bobkový list a plátky česneku, osolíme a zalijeme bílým vínem.

3

Odstřihneme kus pečícího papíru, většího, než je průměr hrnce.

4

Papír namočíme, je tvárnější, a přikryjeme jím hrnec společně s pokličkou – hrnec se tak párou zapečetí.

5

Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut při 160 °C.

6

Hotovou polévku opatrně otevřeme a dochutíme tabascem a solí.

7

Do talířů vložíme kousky ryb a plodů a zalijeme šťávou.

8

Polévka chutná skvěle s opečenou bagetou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled