Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 29 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 29 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 29 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 29 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 47 dny

Salát s matjesy a nakládanými hříbky

Marek Kožušník 0 hodnocení
matjesy Recepty

Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g vařených brambor
  • 250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
  • 200 g nakládaných hříbků
  • čtyři menší sladkokyselé okurky
  • dvě červené cibule
  • dvě lžíce oleje z matjesů
  • čtyři lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
  • lžíci nasekaného mladého kopru
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Den předem uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku. Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí a pepřem. Vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň hodinu vychladit a rozležet.

Salát při servírování posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s pečivem.

5

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled