Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 750 g vařených brambor
- 250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
- 200 g nakládaných hříbků
- čtyři menší sladkokyselé okurky
- dvě červené cibule
- dvě lžíce oleje z matjesů
- čtyři lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
- lžíci nasekaného mladého kopru
- sůl
- pepř
Příprava:
Den předem uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku. Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí a pepřem. Vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň hodinu vychladit a rozležet.
Salát při servírování posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen