Fotografie
Stanislava okomentoval Soukromá půjčka...
před 13 hod
Fotografie
SVOBODA založil otázku Soukromá půjčka...
před 15 hod
Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 5 dny

Salát s matjesy a nakládanými hříbky

Marek Kožušník 0 hodnocení
matjesy Recepty

Recept z ruské kuchyně na pikantní salát s matjesy a hříbky, ke kterému se hodí vychlazené pivo.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g vařených brambor
  • 250 g matjesů v oleji (nebo slanečků)
  • 200 g nakládaných hříbků
  • čtyři menší sladkokyselé okurky
  • dvě červené cibule
  • dvě lžíce oleje z matjesů
  • čtyři lžíce sladkokyselého nálevu z okurek
  • lžíci nasekaného mladého kopru
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Den předem uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, okurky a naložené hříbky bez láku. Nakonec přidáme proužky matjesů, ochutíme okurkovým lákem, olejem z matjesů, dochutíme solí a pepřem. Vše promícháme, salát necháme v lednici alespoň hodinu vychladit a rozležet.

Salát při servírování posypeme na talíři nasekaným koprem (můžeme ozdobit i kopečkem zakysané smetany) a podáváme s pečivem.

5

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled