Text: Vladimír Urban, foto: autor, David Štrunc
Potřebujeme:
- Citrón
- Sardelovou pastu
- Dijonskou hořčice
- Pepř
- Kmín
- Hladká mouka
- Máslo
- Brambory
- Paprika
Příprava:
Rybu naporcujeme na řízky, maso omyjeme, vysušíme a pokapeme ho citronovou šťávou.
Maso necháme v chladničce asi hodinku odležet, poté ho znovu osušíme. Pak ho střídavě ze všech stran potřeme slabounkou vrstvičkou sardelové pasty a dijonské hořčice.
Porce slabě opepříme, trošičku posypeme drceným kmínem a znovu je asi na půlhodinku uložíme do chladničky. Je jen na vás, zda maso před smažením obalíte v hladké mouce, nebo je necháte přírodní.
Poté řízky (nebo podkovy) zprudka po obou stranách smažíme na másle. Během čtyř minut máme hotovo. Jako příloha se skvěle hodí vařené nebo smažené brambory, k nimž můžeme na chvíli přihodit proužky zelené papriky, popřípadě kapie. Pokud je to zapotřebí, maso dosolíme až usmažené, ale sardelová pasta se o to většinou postará předem. Navíc maso provoní místo koření. Máme hotovo, dobrou chuť!
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen