Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
včera
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
včera

Rybí závitky na šalvěji

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Závitky můžeme vyrobit filetů z kapra, štiky, sumce, popřípadě i z masa tresky, mořské štiky, prostě podle toho, co kdo má rád.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 750 g malých filetů rybího masa
  • 50 g slaniny
  • červenou cibuli
  • asi 100 g žampionů
  • mrkev
  • 1 l bílého vína
  • šalvěj
  • sůl
  • citronovou šťávu
  • máslo

Příprava:

Filetky z kapra (atd.) osolíme, pokapeme citronovou šťávou, hustě posypeme sušenou šalvějí a doprostřed dáme špalíček slaniny. Maso zabalíme a spíchneme párátkem tak, že ho propíchneme i přes špalík slaniny, závitky tak lépe drží pohromadě. Narovnáme je do zapékací misky, znovu je posypeme šalvějí a okolo rozložíme nakrájenou cibuli, mrkev a žampiony. Pak poklademe lupínky másla a dobrotu dáme péct do vyhřáté trouby. Po deseti minutách pečení vše zalijeme bílým vínem a pečeme ještě dalších minut. Rybí závitky podáváme s vařenými brambory, ale možností je daleko více.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled