Na přípravu maďarské rybí směsi jsou vhodné ryby s malým množstvím svalových kůstek – sumec, kapr, candát.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 500 g filetů (v našem případě z candáta)
- cibuli
- zelenou papriku
- červenou papriku
- 50 g slaniny
- 2 dl kysané smetany
- sladkou papriku
- majoránku
- pepř
- sůl
- hladkou mouku
- olej
Příprava:
Filety nakrájíme na kostky a osolíme je. Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme a na rozpáleném oleji opečeme do zlatova ze všech stran. Pak je odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a kostky červené a zelené papriky. Plamen stáhneme a zeleninu restujeme do doby, až začne cibule sklovatět. Pak přidáme proužky slaniny a všechno koření. Nakonec do směsi vložíme rybí kostky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Hotovou směs podáváme s tarhoňou (maďarské těstoviny, drobné nočky z nudlového těsta).
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen