Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 30 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Rybí směs po maďarsku

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí směs Recepty

Na přípravu maďarské rybí směsi jsou vhodné ryby s malým množstvím svalových kůstek – sumec, kapr, candát.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g filetů (v našem případě z candáta)
  • cibuli
  • zelenou papriku
  • červenou papriku
  • 50 g slaniny
  • 2 dl kysané smetany
  • sladkou papriku
  • majoránku
  • pepř
  • sůl
  • hladkou mouku
  • olej

 Příprava:

Filety nakrájíme na kostky a osolíme je. Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme a na rozpáleném oleji opečeme do zlatova ze všech stran. Pak je odložíme stranou. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli a kostky červené a zelené papriky. Plamen stáhneme a zeleninu restujeme do doby, až začne cibule sklovatět. Pak přidáme proužky slaniny a všechno koření. Nakonec do směsi vložíme rybí kostky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Hotovou směs podáváme s tarhoňou (maďarské těstoviny, drobné nočky z nudlového těsta).

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled