Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc
Potřebujeme:
- 500 g masa z kapra
- Jednu rybí hlavu a odřezky
- 150 g uvařených krup
- Mrkev
- Kousek celeru
- 150 g brambor
- Dvě kyselé okurky
- 2 dl láku z okurek
- Bobkový list
- 10 kuliček celého pepře
- Sůl a pepř
Příprava:
Rybí hlavu, odřezky masa, mrkev a celer vložíme do hrnce, vše zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 30 minut.
Vývar poté slijeme přes plátýnko a rybí maso i zeleninu odložíme stranou. Zvlášť v hrnci uvaříme kroupy, které důkladně propláchneme. Do čirého vývaru pak na kostičky nakrájíme brambory a vaříme je do změknutí.
Z rybího masa odstraníme kosti, pokrájíme je na malé kousky, zeleninu na kostičky. Když jsou brambory vařené, přidáme kroupy, zeleninu, rybí maso. Nakonec do polévky nakrájíme i kyselé okurky a přidáme lák z okurek. Polévku dosolíme a podáváme ji horkou! Láku z okurek se nebojte, polévka je pikantní!
Super
Zajímavý recept vyzkousime doma díky za nej