Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 12 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 12 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Rybí polévka s knedlíčky

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka recept Recepty

Na přípravu opravdu chutné rybí polévky můžeme použít hlavy, ocasy a odřezky z kaprů.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • nejméně hlavy z kaprů
  • dva ocasy a odřezky
  • mrkev
  • asi čtyři zrnka celého pepře
  • sůl
  • máslo
  • hladkou mouku
  • aspoň jednu cibuli
  • 200g zakysané smetany
  • petrželku

Na knedlíčky potřebujeme:

  • 200 g rybího masa z hlav, ocasů a odřezků
  • jedno vejce
  • lžíci smetany
  • strouhanku
  • sůl
  • muškátový květ
  • pepř

Příprava:

Hlavy a ocasy uvaříme v 1,5 l osolené vody s mrkví, celým pepřem a solí do měkka. Pak vývar přes sítko slijeme, mrkev nastrouháme a dáme do vývaru, z ocasů a hlav obereme maso. To umeleme, přidáme do něj vejce, strouhanku, smetanu, pepř, sůl, muškátový květ a vše důkladně prohněteme a utvoříme malé kulaté knedlíčky.

Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme scezený vývar a polévku ještě asi pět minut povaříme. Do vroucí polévky pak přidáme knedlíčky a krátce je povaříme. Knedlíčky jsou hotové tehdy, když plavou. Na konec přidáme zakysanou smetanu a polévku promícháme. Zdobíme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled