Na přípravu opravdu chutné rybí polévky můžeme použít hlavy, ocasy a odřezky z kaprů.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- nejméně hlavy z kaprů
- dva ocasy a odřezky
- mrkev
- asi čtyři zrnka celého pepře
- sůl
- máslo
- hladkou mouku
- aspoň jednu cibuli
- 200g zakysané smetany
- petrželku
Na knedlíčky potřebujeme:
- 200 g rybího masa z hlav, ocasů a odřezků
- jedno vejce
- lžíci smetany
- strouhanku
- sůl
- muškátový květ
- pepř
Příprava:
Hlavy a ocasy uvaříme v 1,5 l osolené vody s mrkví, celým pepřem a solí do měkka. Pak vývar přes sítko slijeme, mrkev nastrouháme a dáme do vývaru, z ocasů a hlav obereme maso. To umeleme, přidáme do něj vejce, strouhanku, smetanu, pepř, sůl, muškátový květ a vše důkladně prohněteme a utvoříme malé kulaté knedlíčky.
Na másle zpěníme cibuli, zaprášíme ji hladkou moukou a připravíme světlou jíšku. Poté přilijeme scezený vývar a polévku ještě asi pět minut povaříme. Do vroucí polévky pak přidáme knedlíčky a krátce je povaříme. Knedlíčky jsou hotové tehdy, když plavou. Na konec přidáme zakysanou smetanu a polévku promícháme. Zdobíme nasekanou petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen