Foto: Pixabay
Potřebujeme:
- konzervu sleďů v pikantní tomatové omáčce
- dvě konzervy sardinek a konzervu makrel v oleji
- dva kousky mrkve
- dva kousky cukety
- tři vejce
- hladkou mouku
- jemnou strouhanku
- olivový olej
- citron
- sůl
- pepř
Na omáčku potřebujeme:
- žloutek
- lžičku hořčice
- olej z dýňových semen
- lžíci balsamikového octa
- sůl
Příprava:
Sledě vyjměte z konzervy a nechte je okapat. Dejte pozor, abyste je nepolámali, až je budete pokládat na talíř. Jako první si připravte omáčku. Do misky rozklepněte vaječný žloutek, přidejte hořčici a ocet. Směs pomalu rozmíchejte, můžete použít i elektrický mixér. V případě potřeby přidávejte po troškách dýňový olej. Tužší směs nechte odpočinout v chladničce asi 15 minut.
K přípravě trojobalu si nachystejte tři různé nádobky. Do první nasypte mouku, do druhé strouhanku a do třetí dejte vejce. Obalte rybu postupně v mouce, vejcích a strouhance a postavte stranou. Škrabkou na brambory vytvořte z mrkve a cukety široké plátky. Ty pak vložte na rozehřátou pánev, lehce poprašte moukou a osmahněte dozlatova. Následně osmažte všechny ryby a v kuchyňském ubrousku je zbavte přebytečného oleje. Servírujte je se smaženou zeleninou a s vychlazenou omáčkou.
Řekli byste někdy, že ryby z konzervy můžete tepelně upravovat? Můžete. A jsou zdravé a ještě k tomu dobré.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen