Lečo jsme připravili z tresky, podobně lze upravit i jiné sladkovodní či mořské ryby. Místo tresky můžeme použít třeba sumce nebo kapra bez kůže.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 500 g filé z tresky
- čtyři rajčata
- jedna zelená paprika
- jedna červená paprika
- jedna cibule
- chilli omáčka
- pepř
- sůl
- olej
Příprava:
Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a oloupeme. Papriky nakrájíme na proužky a cibuli na kostičky. Filé nakrájíme na kostky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, rajčata, papriky, ochutíme pár kapkami chilli omáčky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Když je lečo hotové, přidáme kostky filé, promícháme, podusíme 2 až 3 minuty, aby se maso nerozpadlo.
Rybí lečo podáváme s kuskusem, který ochutíme pár kapkami olivového oleje, osolíme a promícháme s petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen