Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
včera

Rybí casserole

Marek iRybářství 1 hodnocení
pánev Recepty

Casserole znamená francouzsky hrnec nebo pánev a nazývá se tak i pokrm, který se vaří v jednom hrnci nebo pánvi.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1 kg menších brambor
  • 500 g rybího masa bez kostí (sumec je nejvhodnější, ale hodí se i treska)
  • 100 g anglické slaniny
  • jednu větší mrkev
  • jednu červenou papriku
  • 150 g žampionů
  • jednu větší červenou cibuli
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 2 dl vody
  • snítku rozmarýnu
  • provensálské koření
  • černý mletý pepř
  • sůl
  • petržel
  • máslo
  • olivový olej
francouzská kuchyně
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Ve hluboké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Přidáme oloupané menší brambory (větší překrojíme), špalíčky mrkve, podlijeme vodou, přilijeme víno, okořeníme provensálským kořením, přidáme snítku rozmarýnu a osolíme. Potom vše přiklopíme a dusíme 15 minut na mírném plamenu.

Když brambory a mrkev začnou měknout, přidáme nakrájenou papriku, cibuli a žampiony a dusíme dalších 10 minut. Posléze vložíme kostky rybího masa a sterilovaný hrášek a dusíme 5 minut. Na závěr dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme teplé.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Ryba

    Vypadá to skvostně já bych asi neměl nervi si stim tak hrat kuchař musí být jednička aby tak si stim vyhrál klobouk dolů

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled