Casserole znamená francouzsky hrnec nebo pánev a nazývá se tak i pokrm, který se vaří v jednom hrnci nebo pánvi.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 1 kg menších brambor
- 500 g rybího masa bez kostí (sumec je nejvhodnější, ale hodí se i treska)
- 100 g anglické slaniny
- jednu větší mrkev
- jednu červenou papriku
- 150 g žampionů
- jednu větší červenou cibuli
- 150 g sterilovaného hrášku
- 2 dl suchého bílého vína
- 2 dl vody
- snítku rozmarýnu
- provensálské koření
- černý mletý pepř
- sůl
- petržel
- máslo
- olivový olej
Příprava:
Ve hluboké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Přidáme oloupané menší brambory (větší překrojíme), špalíčky mrkve, podlijeme vodou, přilijeme víno, okořeníme provensálským kořením, přidáme snítku rozmarýnu a osolíme. Potom vše přiklopíme a dusíme 15 minut na mírném plamenu.
Když brambory a mrkev začnou měknout, přidáme nakrájenou papriku, cibuli a žampiony a dusíme dalších 10 minut. Posléze vložíme kostky rybího masa a sterilovaný hrášek a dusíme 5 minut. Na závěr dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme teplé.
Ryba
Vypadá to skvostně já bych asi neměl nervi si stim tak hrat kuchař musí být jednička aby tak si stim vyhrál klobouk dolů