Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 14 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 14 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Rybí boršč

Marek iRybářství 0 hodnocení
boršč Recepty

Recept na hutnou, výbornou rybí polévku z ruské kuchyně. Vhodné jsou větší kusy ryb, které mají málo mezisvalových kůstek.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 500 g rybího masa (amur, kapr, sumec)
  • 150 g bílého zelí
  • 150 g červené řepy
  • 150 g brambor
  • dvě rajčata
  • mrkev
  • petržel
  • cibuli
  • čtyři stroužky česneku
  • čtyři lžíce rajského protlaku
  • ocet
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • kysanou smetanu
  • petrželku
  • sádlo nebo olej

Příprava:

Rybí maso zalijeme 2 l vody, přidáme bobkový list, osolíme a vše na mírném ohni vaříme patnáct minut. Červenou řepu a brambory dáme vařit zvlášť. Rybí vývar slijeme přes cedník, maso zbavíme kůže, kostí, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.

foto: Dalibor Marounek

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, tu zalijeme vývarem, přidáme na nudličky nakrájené zelí, na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, oloupaná nakrájená rajčata, boršč dosolíme a dovaříme. Když zelenina změkne, přidáme rajský protlak, utřený česnek, na kostičky nakrájené uvařené brambory, červenou řepu a povaříme ještě asi pět minut.

Polévku ochutíme pepřem, octem, vložíme kostky rybího masa. Boršč nalijeme do talířů, ozdobíme lžící kysané smetany, petrželkou a podáváme. Jedlíci mohou přikusovat chléb nebo pečivo, polévka je však hutná sama o sobě.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled