K tomuto jednoduchému receptu můžete použít mořské i sladkovodní ryby, dbejte však na to, aby to byly druhy, které mají méně kostí. Takto často připravuji tresku.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- maso z tresky (500 až 1000 g)
- dva žloutky
- lžíci solamylu
- zázvor
- sůl
- kvalitní olej
Příprava:
Tresku naporcujeme na menší kousky, maso prosolíme a necháme nejméně hodinu odležet. Žloutky rozmícháme se lžící solamylu a špetkou zázvoru. Pak rybu důkladně osušíme a její maso dvakrát protáhneme ve žloutkovém těstíčku. Pak ho smažíme pěkně do zlatova a z obou stran v rozpáleném oleji.
V Japonsku se takto upravené kousky ryby servírují s lepivou rýží a zeleninou. Můžeme to zkusit, ale kdo jako přílohu zvolí hranolky, krokety či brambory pečené či vařené ve slupce, také neprohloupí.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen