Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 21 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 21 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Ryba v páře na asijský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Ryby vařené v páře, přelité pikantní omáčkou jsou v Asii oblíbené a rozhodně stojí za vyzkoušení.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z tresky
  • čtyři plátky zázvoru
  • čtyři hvězdičky badyánu

Na omáčku pro přelití:

  • dvě lžíce sójové omáčky
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané listové petrželky
  • jednu lžíci citronové šťávy
  • jednu lžičku oleje
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Do prostorného hrnce nalijeme 2 až 3 cm vody, přidáme plátky zázvoru a badyán. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme, až ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.

Uvařenou rybu naběračkou přesuneme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou z uvedených surovin ušleháme vidličkou. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme s rýží.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled