Ryby vařené v páře, přelité pikantní omáčkou jsou v Asii oblíbené a rozhodně stojí za vyzkoušení.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600 g filetů z tresky
- čtyři plátky zázvoru
- čtyři hvězdičky badyánu
Na omáčku pro přelití:
- dvě lžíce sójové omáčky
- dva stroužky česneku
- jednu lžíci nasekané listové petrželky
- jednu lžíci citronové šťávy
- jednu lžičku oleje
Příprava:
Do prostorného hrnce nalijeme 2 až 3 cm vody, přidáme plátky zázvoru a badyán. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme, až ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.
Uvařenou rybu naběračkou přesuneme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou z uvedených surovin ušleháme vidličkou. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme s rýží.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen