Fotografie
rajaco7271@cybtric.com založil otázku overall health...
před 11 hod
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 20 hod
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 20 hod
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 20 hod
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
včera

Ryba v páře na asijský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Ryby vařené v páře, přelité pikantní omáčkou jsou v Asii oblíbené a rozhodně stojí za vyzkoušení.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z tresky
  • čtyři plátky zázvoru
  • čtyři hvězdičky badyánu

Na omáčku pro přelití:

  • dvě lžíce sójové omáčky
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané listové petrželky
  • jednu lžíci citronové šťávy
  • jednu lžičku oleje
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Do prostorného hrnce nalijeme 2 až 3 cm vody, přidáme plátky zázvoru a badyán. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni dusíme, až ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.

Uvařenou rybu naběračkou přesuneme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou z uvedených surovin ušleháme vidličkou. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme s rýží.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled