Fotografie
Stanislava okomentoval Soukromá půjčka...
před 21 hod
Fotografie
SVOBODA založil otázku Soukromá půjčka...
před 23 hod
Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
předevčírem
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 5 dny

Ryba v bramborové krustě

Marek iRybářství 1 hodnocení
treska Recepty

Jednoduchá úprava, kterou můžeme použít na mořské i sladkovodní ryby. V receptu je použita treska tmavá.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g filetů tresky (2 ks po 250 g)
  • 500 g brambor
  • 1 dl mléka
  • dva stroužky česneku
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • petrželku
  • jarní cibulku
  • olej
  • máslo

Příprava:

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme vodu a necháme okapat. Následně rozmačkáme vidličkou a vmícháme horké mléko, máslo, sůl, pepř a promícháme na kaši.

Rybu potřeme drceným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a navrch navrstvíme bramborovou kaši. Zapékací misku vytřeme olejem, vložíme porce ryby a pečeme v troubě pod grilem, až je maso křehké a kaše na povrchu začne zlátnout, tj. zhruba 10–12 minut.

Opečené porce ryby posypeme nasekanou petrželkou, jarní cibulkou a podáváme se zeleninovým salátem; třeba paprikovým s ovčím sýrem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Zajímavé

    Tohle jídlo vypadá zajímavě

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled