Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Ryba v bramborové krustě

Marek iRybářství 1 hodnocení
treska Recepty

Jednoduchá úprava, kterou můžeme použít na mořské i sladkovodní ryby. V receptu je použita treska tmavá.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g filetů tresky (2 ks po 250 g)
  • 500 g brambor
  • 1 dl mléka
  • dva stroužky česneku
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • petrželku
  • jarní cibulku
  • olej
  • máslo

Příprava:

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme vodu a necháme okapat. Následně rozmačkáme vidličkou a vmícháme horké mléko, máslo, sůl, pepř a promícháme na kaši.

Rybu potřeme drceným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a navrch navrstvíme bramborovou kaši. Zapékací misku vytřeme olejem, vložíme porce ryby a pečeme v troubě pod grilem, až je maso křehké a kaše na povrchu začne zlátnout, tj. zhruba 10–12 minut.

Opečené porce ryby posypeme nasekanou petrželkou, jarní cibulkou a podáváme se zeleninovým salátem; třeba paprikovým s ovčím sýrem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Zajímavé

    Tohle jídlo vypadá zajímavě

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled