Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 5 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 12 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 12 dny

Ryba s kaparovou omáčkou

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept Recepty

Na tento recept lze použít sladkovodní nebo mořské ryby, jako jsou kapr, sumec, candát, pstruh, treska, losos. My jsme použili tresku.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 50g filety z tresky
  • sladká smetana
  • přibližně dvě polévkové lžíce nasekaných kaparů
  • trochu sardelové pasty
  • hladká mouka
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • citron
2
40 minut

Postup

1

Očištěné porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme nejméně hodinu odpočinout.

2

Filety pak osušíme, obalíme v hladké mouce a opečeme do zlatova z obou stran na másle.

3

Část výpeku slijeme, do kastrůlku nalijeme smetanu, lehce ji zaprášíme moukou a promícháme na hladkou omáčku.

4

Do ní přidáme nasekané kapary, sardelovou pastu a vše chvíli prohřejeme.

5

Omáčkou pak buď porce ryby přelijeme, ji nalijeme vedle masa. Prostě podle chuti.

6

Jako přílohu podáváme vařené brambory, popřípadě smažené hranolky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Vypadá to luxusně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled