Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Ryba s kaparovou omáčkou

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept Recepty

Na tento recept lze použít sladkovodní nebo mořské ryby, jako jsou kapr, sumec, candát, pstruh, treska, losos. My jsme použili tresku.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 50g filety z tresky
  • sladká smetana
  • přibližně dvě polévkové lžíce nasekaných kaparů
  • trochu sardelové pasty
  • hladká mouka
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • citron
2
40 minut

Postup

1

Očištěné porce ryby pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme nejméně hodinu odpočinout.

2

Filety pak osušíme, obalíme v hladké mouce a opečeme do zlatova z obou stran na másle.

3

Část výpeku slijeme, do kastrůlku nalijeme smetanu, lehce ji zaprášíme moukou a promícháme na hladkou omáčku.

4

Do ní přidáme nasekané kapary, sardelovou pastu a vše chvíli prohřejeme.

5

Omáčkou pak buď porce ryby přelijeme, ji nalijeme vedle masa. Prostě podle chuti.

6

Jako přílohu podáváme vařené brambory, popřípadě smažené hranolky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Vypadá to luxusně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled