Na recept lze použít filety jak ze sladkovodních i mořských ryb, které neobsahují kosti. Vhodný je candát, sumec, treska atd.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 500-600 g filetů z tresky
- 4 rajčata
- jednu cibuli
- jednu mrkev
- jednu petržel (nebo kousek celeru)
- jednu větší kyselou okurku
- 4 kuličky celého pepře
- jeden bobkový list
- sůl
- pepř
- 50 cl láku z okurek
- hladkou mouku
- olej
Příprava:
Filety osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Opečené filety vyjmeme a odložíme stranou.
Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, okurku, promícháme a krátce osmahneme. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, bobkový lit, celý pepř, přilijeme lák z okurek a dochutíme pepřem a solí a směs následně podusíme do měkka.
Do směsi vložíme opečené filety, poklademe směsí, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Rybu na talíři přelijeme zeleninovou směsí, podáváme s vařenými brambory.
Vypadá
Vypadá to senzačně