Oblíbená italská úprava, kterou můžeme použít při přípravě mořských i sladkovodních ryb.
Text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 750 g rybích filetů (treska, candát)
- cibuli
- mrkev
- citron
- asi 100 g žampionů
- lžíci nasekané petrželky
- 2 dl červeného vína
- dvě sardelky
- hladkou mouku
- máslo olivový olej
- sůl
- pepř
Příprava:
Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme je, opepříme a necháme odležet. V hrnci na másle lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev a přidáme nasekanou petrželku. Do směsi vložíme filety ryby, kousky oloupaného a vypeckovaného citronu a vše zalijeme vínem. Filety dusíme do měkka.
Pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme přes cedník (lze ji i rozmixovat). Omáčku zaprášíme lehce moukou, přidáme nakrájené žampiony a vaříme ještě 10 minut.
Na závěr omáčku dochutíme utřenými sardelkami, zjemníme lžičkou másla, vložíme porce ryby nazpět a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami. Ty rozprostřeme na talíře, doprostřed položíme rybu a přelijeme omáčkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen