Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 24 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Ryba po janovsku (Pesce alla genovese)

Michal Katuščák 0 hodnocení
recept ryba Recepty

Oblíbená italská úprava, kterou můžeme použít při přípravě mořských i sladkovodních ryb.

Text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 750 g rybích filetů (treska, candát)
  • cibuli
  • mrkev
  • citron
  • asi 100 g žampionů
  • lžíci nasekané petrželky
  • 2 dl červeného vína
  • dvě sardelky
  • hladkou mouku
  • máslo olivový olej
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme je, opepříme a necháme odležet. V hrnci na másle lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev a přidáme nasekanou petrželku. Do směsi vložíme filety ryby, kousky oloupaného a vypeckovaného citronu a vše zalijeme vínem. Filety dusíme do měkka.

candát obecný
foto: Dalibor Marounek

Pak je vyjmeme, omáčku propasírujeme přes cedník (lze ji i rozmixovat). Omáčku zaprášíme lehce moukou, přidáme nakrájené žampiony a vaříme ještě 10 minut.

Na závěr omáčku dochutíme utřenými sardelkami, zjemníme lžičkou másla, vložíme porce ryby nazpět a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami. Ty rozprostřeme na talíře, doprostřed položíme rybu a přelijeme omáčkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled