Tímto jednoduchým způsobem můžeme obalit jakoukoliv rybu vhodnou ke smažení.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g porcí kapra
  • 150 g česnekových chipsů
  • dvě vejce
  • hladkou mouku
  • sladkou papriku
  • pepř
  • sůl
  • olej

Příprava:

Porce ryby osolíme, okmínujeme, posypeme červenou paprikou, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Brambůrky rozdrtíme na kousky a potom je válečkem na nudle rozdrtíme na jemno.

Porce ryby obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v rozdrcených chipsech. Postup zopakujeme dvakrát, aby se vytvořila silnější vrstva. Obalenou rybu smažíme z obou stran na oleji do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.