Tímto jednoduchým způsobem můžeme obalit jakoukoliv rybu vhodnou ke smažení.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600 g porcí kapra
- 150 g česnekových chipsů
- dvě vejce
- hladkou mouku
- sladkou papriku
- pepř
- sůl
- olej
Příprava:
Porce ryby osolíme, okmínujeme, posypeme červenou paprikou, pokapeme citronovou šťávou a necháme hodinu odležet. Brambůrky rozdrtíme na kousky a potom je válečkem na nudle rozdrtíme na jemno.
Porce ryby obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaných vajec a obalíme v rozdrcených chipsech. Postup zopakujeme dvakrát, aby se vytvořila silnější vrstva. Obalenou rybu smažíme z obou stran na oleji do zlatova. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen