Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 17 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 17 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
včera
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera

Ryba na ruský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept z ryb Recepty

Recept z tradiční ruské kuchyně můžeme použít pro přípravu ze sladkovodních i mořských ryb, tentokrát jsme zvolili dostupnou tresku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g masa z tresky
  • 150 g sladkokyselých okurek
  • 150 g čerstvých nebo sušených hřibů, popřípadě lišek (lze je nahradit i žampiony, ale není to ono)
  • 150 g pórku
  • 2 dl bílého vína
  • máslo
  • hladkou mouku
  • pepř
  • sůl
  • kmín

Příprava:

Usušené porce ryby osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a na dno poklademe kolečka nakrájených sladkokyselých okurek, plátky hub a kolečka pórku. Pak na vše narovnáme porce ryby, které podlijeme vínem a pokrm pečeme v troubě asi 15 až 20 minut.

Hotové porce ryby pak uložíme stranou na teplé místo a šťávu s okurkami, pórkem a houbami přelijeme do kastrůlku. Na kamnech směs zaprášíme hladkou moukou, dochutíme ji pepřem, osolíme a ještě zjemníme lžící přepuštěného másla. Vše chvíli prohřejeme. Porce ryby na talíři pak přelijeme a podáváme je s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled