Recept z tradiční ruské kuchyně můžeme použít pro přípravu ze sladkovodních i mořských ryb, tentokrát jsme zvolili dostupnou tresku.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 1000 g masa z tresky
- 150 g sladkokyselých okurek
- 150 g čerstvých nebo sušených hřibů, popřípadě lišek (lze je nahradit i žampiony, ale není to ono)
- 150 g pórku
- 2 dl bílého vína
- máslo
- hladkou mouku
- pepř
- sůl
- kmín
Příprava:
Usušené porce ryby osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a na dno poklademe kolečka nakrájených sladkokyselých okurek, plátky hub a kolečka pórku. Pak na vše narovnáme porce ryby, které podlijeme vínem a pokrm pečeme v troubě asi 15 až 20 minut.
Hotové porce ryby pak uložíme stranou na teplé místo a šťávu s okurkami, pórkem a houbami přelijeme do kastrůlku. Na kamnech směs zaprášíme hladkou moukou, dochutíme ji pepřem, osolíme a ještě zjemníme lžící přepuštěného másla. Vše chvíli prohřejeme. Porce ryby na talíři pak přelijeme a podáváme je s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen