Fotografie
zdenekmejstrik529@gmail.com založil otázku "Zajistěte si f...
před 5 dny
Fotografie
JEČMÍNEK založil otázku Osobní půjčka -...
před 7 dny
Fotografie
Sarsan založil otázku Nabídka půjček ...
před 10 dny
Fotografie
zdenekmejstrik529@gmail.com založil otázku seriózní nabídk...
před 10 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Salát s uzenou ...
před 12 dny

Ryba na ruský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept z ryb Recepty

Recept z tradiční ruské kuchyně můžeme použít pro přípravu ze sladkovodních i mořských ryb, tentokrát jsme zvolili dostupnou tresku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1000 g masa z tresky
  • 150 g sladkokyselých okurek
  • 150 g čerstvých nebo sušených hřibů, popřípadě lišek (lze je nahradit i žampiony, ale není to ono)
  • 150 g pórku
  • 2 dl bílého vína
  • máslo
  • hladkou mouku
  • pepř
  • sůl
  • kmín

Příprava:

Usušené porce ryby osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a na dno poklademe kolečka nakrájených sladkokyselých okurek, plátky hub a kolečka pórku. Pak na vše narovnáme porce ryby, které podlijeme vínem a pokrm pečeme v troubě asi 15 až 20 minut.

Hotové porce ryby pak uložíme stranou na teplé místo a šťávu s okurkami, pórkem a houbami přelijeme do kastrůlku. Na kamnech směs zaprášíme hladkou moukou, dochutíme ji pepřem, osolíme a ještě zjemníme lžící přepuštěného másla. Vše chvíli prohřejeme. Porce ryby na talíři pak přelijeme a podáváme je s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled