Klasiku z jižních Čech, chutný salát z kapřího masa, podáváme jako předkrm i večeři.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 400 g kapřího masa
  • 100 g vařených brambor
  • 100 vařené mrkve
  • 100 g vařeného celeru
  • dvě kyselé okurky
  • tři lžíce zeleného hrášku
  • čtyři lžíce láku z okurek
  • sůl
  • pepř
  • majonézu
  • vejce
  • ledový salát
  • olej
  • petrželku

Příprava:

Kapří porce osolíme, opepříme a z obou stran je opečeme. Pečeného kapra po vychladnutí vykostíme a zbavíme kůže, maso rozebereme na kousky a vložíme do mísy. Přidáme nakrájené brambory, vařenou kořenovou zeleninu, okurky, hrášek, cibuli, vše osolíme, opepříme, zalijeme lákem z okurek, promícháme a necháme vychladit.

Na talíře rozložíme listy ledového salátu, na ně navršíme rybí salát, ozdobíme ho plátky vajec, přelijeme lžící majonézy, dozdobíme petrželkou a dobrotu podáváme s pečivem.

Napsat komentář