Klasiku z jižních Čech, chutný salát z kapřího masa, podáváme jako předkrm i večeři.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 400 g kapřího masa
- 100 g vařených brambor
- 100 vařené mrkve
- 100 g vařeného celeru
- dvě kyselé okurky
- tři lžíce zeleného hrášku
- čtyři lžíce láku z okurek
- sůl
- pepř
- majonézu
- vejce
- ledový salát
- olej
- petrželku
Příprava:
Kapří porce osolíme, opepříme a z obou stran je opečeme. Pečeného kapra po vychladnutí vykostíme a zbavíme kůže, maso rozebereme na kousky a vložíme do mísy. Přidáme nakrájené brambory, vařenou kořenovou zeleninu, okurky, hrášek, cibuli, vše osolíme, opepříme, zalijeme lákem z okurek, promícháme a necháme vychladit.
Na talíře rozložíme listy ledového salátu, na ně navršíme rybí salát, ozdobíme ho plátky vajec, přelijeme lžící majonézy, dozdobíme petrželkou a dobrotu podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen