Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Rolka z duháka

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Ivo Novák, foto: autor

Budeme potřebovat

  • Pstruha duhového
  • Český špekáček
  • Slaninu
  • Vejce
  • Citron
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory (popřípadě knedlíky a špenát)
  • Párátka

Příprava

Rybu vykucháme, odřízneme hlavu, propláchneme pod tekoucí vodou, pokapeme citronovou šťávou, chvíli ji necháme odležet a dáme ji povařit do osolené vody.

Když jde kůže z masa sloupnout, maso je vařené tak akorát. Rybu vyndáme, z masa vyjmeme kostru, sloupneme kůži a vybereme zbývající kůstky. Špekáček nařežeme po délce na tenké plátky.

Vezmeme plátek slaniny, na něj položíme plátek špekáčku, na něj rybí maso a přidáme kousek vařeného vajíčka. Vše zarolujeme a zajistíme dvěma párátky.

Takto vytvoříme tolik rolek, kolik potřebujeme. Uvařené brambory oloupeme, pekáč vytřeme sádlem a brambory na něj rozkrájíme. Rolky dáme na brambory a celý pekáč vložíme do trouby a vše zapečeme zhruba 15-20 minut při teplotě 250 stupňů.

Okamžitě podáváme, čerstvá rolka je nejlepší. Pochutnal jsem si i na variantě s přílohou v podobě bramborových knedlíků a špenátu. Rybu můžeme okořenit různě podle chuti, osobně však preferuji jednoduchost.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Rolka

    To musí být luxus z ryby jsem rolku ještě nejedl

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled