Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Rizoto ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
rizoto Recepty

Rybí rizoto chutná výborně, lze připravit jak ze sladkovodních, tak z mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600 g masa ze sumce
  • 350 g vařené rýže
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • hladkou mouku
  • sladkou červenou papriku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • petrželku

Příprava:

Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku a kůstek. Nakrájíme na kostky, osolíme a necháme chvíli odležet. Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou a opečeme do zlatova ze všech stran. Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku a vše opečeme do zlatova.

rizoto
foto: Dalibor Marounek

Přidáme vařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa a opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled