Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Rizoto ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
rizoto Recepty

Rybí rizoto chutná výborně, lze připravit jak ze sladkovodních, tak z mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 600 g masa ze sumce
  • 350 g vařené rýže
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g parmazánu
  • hladkou mouku
  • sladkou červenou papriku
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • petrželku

Příprava:

Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku a kůstek. Nakrájíme na kostky, osolíme a necháme chvíli odležet. Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou a opečeme do zlatova ze všech stran. Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku a vše opečeme do zlatova.

rizoto
foto: Dalibor Marounek

Přidáme vařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa a opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled