Rybí rizoto chutná výborně, lze připravit jak ze sladkovodních, tak z mořských ryb.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 600 g masa ze sumce
- 350 g vařené rýže
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 50 g parmazánu
- hladkou mouku
- sladkou červenou papriku
- sůl
- pepř
- olej
- petrželku
Příprava:
Maso ze sumce zbavíme kůže, tuku a kůstek. Nakrájíme na kostky, osolíme a necháme chvíli odležet. Kostky osušíme, poprášíme lehce moukou, červenou paprikou a opečeme do zlatova ze všech stran. Opečené kostky odložíme stranou na teplé místo. Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, červenou papriku a vše opečeme do zlatova.
Přidáme vařenou rýži, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Nakonec vložíme opečené kostky rybího masa a opatrně promícháme, aby se maso nerozpadlo. Na talíři posypeme strouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen