Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
před 6 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval OBRAZEM: Školác...
před 6 hod
Fotografie
Rybocz okomentoval Za candáty na p...
před 17 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh duhový...
před 22 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod

Retro ryba

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Lenka Hofmanová, foto: autorka

Samotný recept je velmi jednoduchý, rybu můžeme zapéct klidně i v troubě. K úpravě se hodí jakákoliv ryba. Větší naporcujeme (kapr, amur, štika) a menší (makrela, treska, pstruh) pečeme vcelku.

Potřebujeme:

  • 1 kg ryb
  • olej
  • sůl
  • brambory
  • větší cibuli
  • citronový pepř
  • kmín
  • čerstvou papriku
  • rajče
  • citron

Postup:

Očištěnou rybu řádně nasolíme a necháme ji den odležet v lednici. Potom ji omyjeme vodou, znovu lehce nasolíme a posypeme citronovým pepřem či jiným kořením. Na dno pečící nádoby nalijeme trochu oleje, vložíme ryby, na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a posypeme kmínem.

Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a můžeme přidat i rajče. Pečeme asi 30 minut. Na talíři pokapeme citronovou šťávou a hned servírujeme. Příloha je na vás.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled