Fotografie
STANÉK založil otázku nabídka od souk...
před 12 hod
Fotografie
Anna okomentoval Na Orlíku byla ...
před 22 hod
Fotografie
Branislav založil otázku Rychlá a legiti...
před 4 dny
Fotografie
Branislav založil otázku Půjčka dostupná...
před 4 dny
Fotografie
zdenekmejstrik529@gmail.com dal lajk diskusnímu vlánku seriózní nabídk...
před 5 dny

Retro ryba

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Lenka Hofmanová, foto: autorka

Samotný recept je velmi jednoduchý, rybu můžeme zapéct klidně i v troubě. K úpravě se hodí jakákoliv ryba. Větší naporcujeme (kapr, amur, štika) a menší (makrela, treska, pstruh) pečeme vcelku.

Potřebujeme:

  • 1 kg ryb
  • olej
  • sůl
  • brambory
  • větší cibuli
  • citronový pepř
  • kmín
  • čerstvou papriku
  • rajče
  • citron

Postup:

Očištěnou rybu řádně nasolíme a necháme ji den odležet v lednici. Potom ji omyjeme vodou, znovu lehce nasolíme a posypeme citronovým pepřem či jiným kořením. Na dno pečící nádoby nalijeme trochu oleje, vložíme ryby, na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a posypeme kmínem.

Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a můžeme přidat i rajče. Pečeme asi 30 minut. Na talíři pokapeme citronovou šťávou a hned servírujeme. Příloha je na vás.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Mňam

    Dekuju za recept

    Jan Bog 1. prosince 2024

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled