Text: Lenka Hofmanová, foto: autorka
Samotný recept je velmi jednoduchý, rybu můžeme zapéct klidně i v troubě. K úpravě se hodí jakákoliv ryba. Větší naporcujeme (kapr, amur, štika) a menší (makrela, treska, pstruh) pečeme vcelku.
Potřebujeme:
- 1 kg ryb
- olej
- sůl
- brambory
- větší cibuli
- citronový pepř
- kmín
- čerstvou papriku
- rajče
- citron
Postup:
Očištěnou rybu řádně nasolíme a necháme ji den odležet v lednici. Potom ji omyjeme vodou, znovu lehce nasolíme a posypeme citronovým pepřem či jiným kořením. Na dno pečící nádoby nalijeme trochu oleje, vložíme ryby, na kolečka nakrájené syrové brambory, které osolíme a posypeme kmínem.
Potom přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, papriku a můžeme přidat i rajče. Pečeme asi 30 minut. Na talíři pokapeme citronovou šťávou a hned servírujeme. Příloha je na vás.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen