Chutný salát ze slunného Řecka, připravuje se převážně z tresky, opečeného lilku a další zeleniny. Fantazii se meze nekladou.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 500 g tresky
- dva lilky
- čtyři rajčata
- červenou a zelenou papriku
- 100 g černých oliv
- asi čtyři stroužky česneku (podle chuti)
- citronovou šťávu
- pepř
- sůl
- olivový olej
Příprava:
Tresku nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opečeme na olivovém oleji a maso odložíme stranou. Lilek nakrájíme na 5mm kolečka, osolíme, necháme „vyplakat“ (až pustí vodu). Kolečka lilku pak osušíme, opepříme a z obou stran opečeme do zlatova.
Pak je rozložíme na talíře, potřeme utřeným česnekem a položíme na ně plátky rajčat. Kostky upečené tresky položíme do středu talíře, přidáme černé olivy a posypeme na kostičky nakrájenou červenou a zelenou paprikou. Vše zakápneme citronovou šťávou, olivovým olejem, ochutíme solí, pepřem a necháme vychladit.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen