Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 13 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 14 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 14 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 14 hod

Recept: Kapr hořčák

strunc 0 hodnocení
Recepty

Na rozdíl od houby stejného jména je kapr velmi chutný. Recept mi předala paní Marie Glasová: „Ryby máme moc rádi, s manželem si je děláme na různé způsoby. Nejraději však máme rybu na hořčici,“ řekla a její muž jen tiše přitakal. Při popisování chuti této dobroty se mi sbíhaly sliny. Protože se hned za týden na Hostivaři zadařilo, svezl se se mnou domů i kapr. Nově získaný recept jsem hned zkusila a mohu ho jen doporučit.

Text: Lenka Hofmanová, foto: autorka

Potřebujeme:

  • kapra
  • sůl
  • pepř
  • grilovací koření
  • plnotučnou hořčice
  • hladkou mouku

Příprava:

Rybu vykucháme, popřípadě odstraníme kůži, to záleží na každém z vás. U nás doma je to tak, že já ji z půlky kapra sundávám, protože ji nemám ráda, manžel ji miluje, takže mu ji nechávám.

Maso naporcujeme, osolíme, lehce opepříme, posypeme grilovacím kořením, vůni necháme hodinku natáhnout a poté maso potřeme hořčicí z obou stran. Necháme ho alespoň tři hodiny odležet a pak smažíme na oleji nebo na sádle.

Pokud máte rádi křupavou kůrčičku, obalíme porce těsně před smažením v hladké mouce. Podáváme s brambory nebo s chlebem, zapíjíme pivečkem nebo bílým vínečkem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled