Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 11 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Pstruzi ve víně vaření

Marek iRybářství 0 hodnocení
pstruh Recepty

Recept ze staré kuchařky z druhé poloviny 19. století (psané ještě kurentem). Jako příloha jsou skvělé brambory pečené v troubě.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 pstruzi
  • 300 g cibule
  • 0,5 l bílého vína
  • máslo
  • bobkový list
  • sůl
  • petrželka
2
90 minut

Postup

1

(původní text z roku 1864): Když chceš pstruha zabít, uhoď jej do hlavy a do ocasu, potom je vykuchej, vyper, nasol a nech je tak hodinu ležet. Poklaď dno rendlíku nakrájenou cibulí, pak na ně vlož ty připravené pstruhy, polej pořádnou sklenicí bílého vína, přidej několik bobkových listů a nech je čtvrt hodiny vařit. Potom je vyndej na talíře, polej omáčkou, posyp cibulí, petrželkou, přidej máslo a rychle nes je na stůl…

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled