Recept ze staré kuchařky z druhé poloviny 19. století (psané ještě kurentem). Jako příloha jsou skvělé brambory pečené v troubě.
text: Dalibor Marounek
Suroviny
- 2 pstruzi
- 300 g cibule
- 0,5 l bílého vína
- máslo
- bobkový list
- sůl
- petrželka
Postup
(původní text z roku 1864): Když chceš pstruha zabít, uhoď jej do hlavy a do ocasu, potom je vykuchej, vyper, nasol a nech je tak hodinu ležet. Poklaď dno rendlíku nakrájenou cibulí, pak na ně vlož ty připravené pstruhy, polej pořádnou sklenicí bílého vína, přidej několik bobkových listů a nech je čtvrt hodiny vařit. Potom je vyndej na talíře, polej omáčkou, posyp cibulí, petrželkou, přidej máslo a rychle nes je na stůl…
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen