Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 18 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 18 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Pražma královská na bylinkovém másle s česnekem

Marek iRybářství 1 hodnocení
pražma Recepty

Pražma královská nebo také pražman zlatý, popřípadě mořan zlatý je vynikající mořská ryba s chutným masem bez svalových kůstek. Jde skvěle grilovat, péct v alobalu, smažit, dusit i vařit. Hmotnost pražmy na trhu se pohybuje kolem 300 g, takže na porci pro osobu počítáme s jednou rybou. A mějme na paměti, že čerstvá ryba je vždy lepší než zmrazená.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě pražmy
  • asi 100 g másla
  • lžíci nasekané petrželky
  • tři, čtyři stroužky česneku
  • snítku rozmarýnu
  • citronovou šťávu
  • mořskou sůl
  • pepř

Příprava:

Ryby nejprve opláchneme, osušíme, osolíme na povrchu i v břišní dutině, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu a na povrchu i uvnitř je pokapeme citronovou šťávou. Změklé máslo utřeme s nasekanou petrželkou, utřeným česnekem a dochutíme mletým pepřem.

Ryby pak potřeme bylinkovým máslem na povrchu i zevnitř, položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě pečeme zhruba patnáct minut. Během pečení ryby opatrně otočíme. Podáváme s kousky citronu, zeleninou a opečenou rozpůlenou bagetkou, kterou potřeme bylinkovým máslem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Bylinky

    Ta může být taky dobrá já si vždycky dávám když jdu do rybářské restaurace testovanou pražmu pokud ju mají

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled